• Καλέστε μας +30 210 9321100
Με drones της NASA σταματούν τους λαθροθήρες

Με drones της NASA σταματούν τους λαθροθήρες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Κάτι πρέπει να γίνει με τους λαθροθήρες που κυνηγούν είδη απειλούμενα με εξαφάνιση και στο παιχνίδι μπαίνει ξαφνικά η NASA, η οποία δάνεισε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία της για να φτιαχτούν drones με νυχτερινή όραση. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Διαστημική Υπηρεσία για να μελετά τους μακρινούς γαλαξίες και τα άστρα θα εφαρμοστεί πια στη Γη και για καλό σκοπό.

Ιπτάμενα drones, υπέρυθρη απεικόνιση και τεχνητή νοημοσύνη θα συνδυαστούν για την προστασία των ζώων τη νύχτα, όταν συμβαίνουν τα περισσότερα περιστατικά λαθροθηρίας.
Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε πειραματικά στη Νότια Αφρική παρατηρώντας ένα είδος λαγού που είναι κυριολεκτικά στο κατώφλι της εξαφάνισης. Ερευνητές του John Moores University του Λίβερπουλ συνεργάστηκαν με ζωολόγους και βιολόγους ώστε να επαναπρογραμματίσουν την τεχνολογία της NASA για τα άστρα, φορτώνοντας δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες ζώων.
«Καθώς ζώα και άνθρωποι λαμπυρίζουν σε θερμικές εικόνες με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν άστρα και γαλαξίες στο Διάστημα, μπορέσαμε να συνδυάσουμε την τεχνική εξειδίκευση των αστρονόμων με την οικολογική γνώση των περιβαλλοντολόγων ώστε να αναπτύξουμε ένα σύστημα που βρίσκει τα ζώα και τους λαθροθήρες αυτόματα», εξηγεί η επικεφαλής επιστήμονας του πανεπιστημίου Claire Burke. Το σύστημα αναγνωρίζει πια άμεσα όχι μόνο τα διαφορετικά είδη των ζώων και τις ανθρώπινες φιγούρες, αλλά ακόμα και το τοπίο και τη βλάστηση. Eχοντας τη δυνατότητα να σκανάρει τεράστιες εκτάσεις τη νύχτα, ίσως είναι το αποφασιστικό βήμα στη μάχη με τους λαθροθήρες.

ΠΗΓΗ

About the Author

Leave a Reply